У РФ порушили справу проти слідчого СБУ через суд над Вишинським

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти слідчого Служби безпеки України Андрія Просняка

Про це повідомила офіційний представник СК Світлана Петренко, передає російський "Інтерфакс".

За її словами, кримінальну справу порушили нібито за притягнення до відповідальності директора "РИА Новости в Україні" Кирила Вишинського, якого підозрюють у зраді.

"СК Росії стосовно Андрія Просняка порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 144 Кримінального кодексу РФ, ч. 2 ст. 299 Кримінального кодексу РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і незаконне притягнення до кримінальної відповідальності)", - повідомила Петренко.

Зазначається, що Просняк очолює слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України.

"Він повідомив Вишинського про підозру у вчиненні злочину, що передбачає кримінальну відповідальність за державну зраду", - заявила представник СК.

Вона повідомила, коли приймали рішення, то українським правоохоронцям було відомо, що публікації, які, на їх думку, зазіхають на інформаційну безпеку України, були розміщені як сторонніми авторами, так і до працевлаштування Вишинського в Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"

Вона додала, що матеріали "зовсім не містять будь-яких ознак, які зазіхають на безпеку України", а кримінальне переслідування Вишинського нібито здійснюється "в порушення Загальної декларації прав людини".