У Венесуелі група військових закликала до повстання проти Мадуро

У Венесуелі група військових закликала усунути від влади президента Ніколаса Мадуро, підконтрольні йому силовики затримали заколотників і придушили протест їхніх прихильників

У понеділок, 21 січня, в Twitter оприлюднили відео, на якому сержант Національної гвардії Венесуели виступив проти режиму Мадуро і закликав венесуельців приєднатися до їхнього повстання, передає Reuters.

"Ви просили, щоб ми вийшли на вулиці, щоб захистити конституцію. Ми тут. У нас є війська, сьогодні люди виходять, щоб підтримати нас", - сказав він, стоячи на військовому посту в районі Котіза на заході венесуельської столиці Каракаса.

Через кілька годин уряд Мадуро заявив про придушення повстання в Котізі. У заяві вказується, що влада Венесуели захопила групу військових, які вкрали зброю і захопили чотирьох військових чиновників.

В уряді наголосили, що військові об'єкти знаходяться під контролем режиму Мадуро і працюють в нормальному режимі.

Після затримання заколотників їхні прихильники вийшли на "каструльний протест", підпалили сміття і машину біля поста Національної гвардії. Сили безпеки у відповідь застосували сльозогінний газ.