Без кнопок, слоту для SIM та роз'ємів: Meizu представила перший в світі смартфон без отворів

Meizu представила смартфон ZERO, в якому немає слота для SIM-карти, USB-порту, роз'єму для навушників, а також прорізи для спікера і апаратних кнопок

Про це повідомляє Tjournal.

Компанія заявила, що це перший в світі смартфон без отворів. Meizu витратила два роки на розробку. У пристрої використовували 75 запатентованих технологій.

Телефон ZERO з монолітного керамічного корпусу із закругленими краями c захистом від води і пилу за стандартом IP68. Замість слота для SIM-карт компанія використовувала eSIM (в Україні не працює, - ред.), а замість зарядки по USB смартфон заряджається від бездротового килимка потужністю 18 ват за фірмовою технологією.

У пристрої немає прорізів для динаміків, тому динаміком виступає екран за допомогою технології mSound другого покоління, а для підключення навушників пропонується використовувати Bluetooth п'ятого покоління. Замість фізичних кнопок Meizu використовувала віртуальну клавіатуру з тактильним відгуком.

Телефон працює на процесорі Snapdragon 845 і "швидкої" оперативної пам'яті LPDDR4X. Смартфон оснащений подвійною камерою з сенсорами IMX380 (12 Мп) і IMX350 (20 Мп) від Sony на задній панелі і селф-камерою на 20 Мп. Пристрій обладнаний 5,9-дюймовим екраном із вбудованим датчиком відбитків пальців і розпізнаванням осіб.

Втім, компанія не уточнила, чи з'явиться пристрій у продажу і за якою ціною.