На "Оскар" номіновано фільм про вбивство 2-річного хлопчика. Мати вбитого обурена

У списку номінантів на премію "Оскар" у категорії "Краще ігрове короткометражне кіно" значиться картина ірландського режисера Вінсента Лемба "Затримання"

Про це повідомляє Independent.

В його основу лягли поліцейські допити Роберта Томпсона і Джона Венейблза, яких засудили за вбивство дворічного Джеймса Балджера. Обом вбивцям на момент скоєння злочину було по 10 років.

Мати Балджера Денис Фергюс назвала висунення фільму на премію "Оскар" огидним.

"Не можу висловити, яке огиду я відчуваю від того, що цей так званий фільм був номінований на "Оскар", - заявила жінка.

Фергюс додала, що автори "Затримання" не отримали її дозволу на зйомки, а також "змусили її і рідних хлопчика пережити трагедію ще раз". Вона нагадала, що раніше закликала Американській кіноакадемії виключити цей фільм зі списку, а її заклик підтримали понад 90 тис. осіб.

Минулого місяця Деніс Фергюс заявила, що режисер "Затримання" Вінсент Лемб будує кар'єру на чужому горі, а сам фільм на "Оскар" не заслуговує.

Протягом багатьох років жінка активно виступала за продовження ув'язнення для вбивць її сина, яких засудили до восьми років тюремного ув'язнення.

Режисер стрічки Вінсент Лемб заявив, що вже вибачався за те, що не проконсультувався з сім'єю хлопчика заздалегідь, але заявив, що знімав стрічку не через "фінансової вигоди" і він не згоден з критикою пані Фергюс. 

"Я не розраховую на те, що родичам Джеймса сподобається фільм, який гуманізує цих хлопчиків, але я сподіваюся, вони зрозуміють причину, по якій ця стрічка була створена. Зробити їм боляче точно не було метою", - сказав він.

Кадр з фільму "Затримання"