Снігова негода в Боснії і Герцеговини: рух паралізовано, одна людина померла

Тисячі автомобілів та рейсових автобусів опинилися в сніговому полоні на головної магістралі Боснії і Герцеговини, М17 (E73), Мостар - Сараєво

З 2-х годин дня до пізнього вечора вівторка люди були заблоковані в занесених снігом машинах навколо містечка Донья Ябланиця, повідомляє Балканський Оглядач.

Довге чекання в кілометрових колонах призвело до трагедії - помер 73-річний мешканець БіГ. Як виявилося, він прямував на медичне обстеження.

 

Стоячи в кілометрових колонах, громадяни постили обурені пости в соціальні мережі та скаржились місцевим ЗМІ, наголошуючи, що такого дорожньо-транспортного колапсу не було в Боснії і Герцеговині навіть під час війни. Вони повідомляли, що в машинах є діти і літні люди, що в них немає палива, їжі, води та інформації про те, що відбувається.

Поліція, яка ввечері почала організовувати рух по об'їзних дорогах, закликала людей зберігати терпіння. За інформацією правоохоронців, особливою проблемою стали вантажні автомобілі, які не дотрималися попереджень про необхідне зимове обладнання.

На допомогу застряглим в снігу автомобілістам та пасажирам, з чаєм, кавою і бутербродами, прийшли місцеві мешканці та волонтери з Мостару, які дісталися місця надзвичайної ситуації на джипі.

Нагадаємо, щонайменше 9 осіб загинуло в найсильніших за останні 20 років снігопадах в Німеччині та Австрії.