У Давосі уклали угоди щодо проекту вітрової енергетики "Сиваш" в Україні

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Європейський банк реконструкції та розвитку та компаній NBT і Total уклали за участі президента України Петра Порошенка угоди за проектом вітрової енергетики "Сиваш"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Кожен день, кожен тиждень, кожен місяць в Україну приходять інвестиції. Дуже важливо, що вони приходять із відомими французькими компаніями, що вони приходять у таку сферу, як відновлювальна енергетика. Це доводить ефективність Інвестиційної ради, коли за одним столом сидять компанії, які мають загальну капіталізацію $1 трлн і частину з цих коштів спрямовують в Україну. Це найкраща характеристика того, які зміни відбулися в державі. Незважаючи на будь які інші обставини, інвестори довіряють Україні, довіряють українцям, українському бізнес-середовищу", - сказав Петро Порошенко.

Під час засідання Національної інвестиційної ради Порошенко наголосив, що за роботи його команди Україна вперше виконала 6 поспіль меморандумів із міжнародними організаціями.

Своєю чергою, президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті констатував, що Україна відкрита для бізнесу і реформує свою енергетику, наближаючись до стандартів ЄС, і спрогнозував, що Україна стане лідером у енергетичній галузі з найбільшим проектом вітрової енергетики

"Прихід NBT, Total до України показує, що Україна тепер другий за розміром європейський ринок", - додав Чакрабарті.

Раніше, 28 листопада 2018 року, ЄБРР схвалив кредит на 150 млн євро "дочці" норвезької NBT ТОВ "Сивашенергопром" для будівництва на Херсонщині вітряної електростанції потужністю 250 МВт. NBT купила ТОВ "Сивашенергопром" у квітні 2018 року і планує будувати вітряні електростанції потужністю 250-330 МВт.

Нагадаємо, Порошенко у Давосі вже обговорив із директором-розпорядником МВФ Крістін Лагaрд програму МВФ Stand-by і економічні перспективи України, а також провів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.