Вандалізм та релігійні провокації. РФ за місяць майже 200 разів пробувала дестабілізувати Україну

В Україні в грудні 2018 року зафіксовано понад 190 подій, що можуть дестабілізувати українське суспільство

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

У міністерстві повідомили, що дії Російської Федерації щодо впливу на українське суспільство та його дестабілізацію фіксуються майже щодня. Зокрема, це акти вандалізму, насильство, релігійні провокації, незаконне використання зброї, вербування і підривна діяльність з боку російських спецслужб.

У грудні зафіксовано кілька випадків підривної діяльності, що підтверджують спроби РФ дестабілізувати і призупинити роботу державних органів.

На початку грудня російські спецслужби намагалися атакувати інформаційно-телекомунікаційні системи судової влади України через розсилку по електронній пошті заражених вірусом підроблених бухгалтерських документів.

Аналогічна ситуація сталася в інших областях України, зокрема у Львові, правоохоронці викрили комерційну структуру, яка з метою отримання інформації наявної в розпорядженні державних органів, встановлювала заборонене російське програмне забезпечення.

Паралельно з нагнітанням ситуації спостерігається велика кількість випадків незаконного виготовлення і розповсюдження нелегальної зброї. Досі одним із проблемних напрямків залишається псевдомінування. У грудні зафіксовано 38 таких випадків.