$350 млн і можливість відкритої війни: що РФ готує до виборів в Україні

Російська Федерація додатково виділила своїм спецслужбам $350 млн для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні у 2019 році

Про це заявив голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок, передає "Укрінформ".

За його словами, РФ спрямовує на підривну роботу своїх спецслужб в Україні "колосальні бюджети".

"Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи по втручанню у вибори в Україні", - сказав Божок.

Він сказав, що гроші будуть спрямовані на проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.

За даними розвідки, влада РФ розраховує, що будь-яке перезавантаження влади в Україні "потягне за собою певний параліч державного механізму", доки вибудується нова владна вертикаль.

"Ця пауза зачепить усі сфери життя, у тому числі й військової організації, що дасть Росії вікно можливостей у кілька місяців для того, щоб безболісно окупувати Україну, як вона намагалась це зробити в 2014 році. Для цього біля наших кордонів уже перебувають майже 50 тис. російських військових з усім озброєнням і технікою. Ступінь їх готовності варіюється від 24 до 72 годин", - сказав голова Служби зовнішньої розвідки.