Американські пілоти і авіадиспетчери заявили про загрозу для польотів через шатдаун

У США профспілки пілотів, авіадиспетчерів і бортпровідників звернулися до Білого дому і Конгресу з проханням відновити роботу уряду

У заяві профспілок йдеться, що через шатдаун з кожним днем зростає загроза безпеці авіаперельотів. 

У заяві наголошується, що шатдаун торкнувся відділів у боротьбі з кіберзлочинністю, авіадиспетчерів, повітряних маршалів, співробітників аеропортів, що забезпечують безпеку, та інших.

"Це вже найтриваліша зупинка роботи уряду в історії Сполучених Штатів, і кінця цьому не видно. У нашій галузі, не схильної до ризику, ми не можемо навіть приблизно оцінити рівень існуючого ризику і передбачити момент, коли вся система завалиться. Це безпрецедентно", - підкреслюється в заяві.

У низці великих аеропортів вже закрилися контрольно-пропускні пункти, інспектори з безпеки і федеральні службовці не виходять на роботу, а ті, хто працює, виконують свої функції без оплати.

Нагадаємо, з 22 грудня в США призупинено роботу і фінансування держустанов. 

Причиною цього стала неможливість затвердити бюджет США в Конгресі через конфлікт між демократичною опозицією і президентом Дональдом Трампом. Американський лідер твердо має намір домогтися будівництва стіни на південному кордоні з Мексикою - це одна з його головних передвиборних обіцянок. У той же час демократи категорично відмовляються голосувати за фінансування цього проекту вартістю понад $5 мільярдів.

Тим часом десятки тисяч держслужбовців на невизначений час залишилися без роботи і зарплат,