Кривдниця Світоліної вийшла до фіналу Australian Open

Японська тенісистка Наомі Осака, яка у чвертьфіналі Australian Open перемогла українку Еліну Світоліну, вийшла до фіналу турніру Великого Шолому

Про це повідомляє офіційний сайт Відкритого чемпіонату Австралії.

У півфіналі Осака перемогла чешку Кароліну Плішкову та вийшла до фіналу Australian Open, першого в сезоні турніру серії Великого Шолому.

Зустріч завершилася з рахунком 6:2, 4:6, 6:4 на користь представниці Японії. Матч тривав 1 годину 53 хвилини. Осака посіяна на турнірі під четвертим номером, Плішкова - під сьомим. Суперниці зіграли між собою вчетверте, обидві тенісистки тепер мають по дві перемоги.

У фіналі Осака зіграє з чешкою Петрою Квітовою (восьмий номер посіву). Раніше тенісистки не зустрічалися. Фінальний матч відбудеться 26 січня.

Осака є переможницею двох турнірів WTA (Жіночої тенісної асоціації), найвище досягнення 21-річної японки на турнірах Великого Шолому - перемога на Відкритому чемпіонаті США (2018).

В активі 28-річної Квітової 26 перемог на турнірах WTA та дві перемоги на Вімблдоні. Кращим результатом чешки на Відкритому чемпіонаті Австралії був півфінал в 2012 році.