Одеські прикордонники заборонили 8 російським морякам в'їжджати до України

Моряків із Росії не пустили через те, що вони незаконно перетнули кордон анексованого Криму

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

В Одесі у пункті пропуску для морського торгового сполучення "Южний" прикордонники не пропустили в Україну вісьмох громадян Російської Федерації.

Прикордонники перевіряли судно, яке прибуло з Іспанії, і з'ясували, що 8 моряків із Росії наприкінці 2018 року порушили порядок в’їзду-виїзду на територію анексованого Криму.

Російським морякам відмовили у перетинанні державного кордону України та заборонили в'їзду в Україну на 3 роки

Також їх оштрафували на 13600 гривень кожного відповідно до ст. 204-2 КУпАП "Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".

Зазначається, що за 2018 рік прикордонники склали майже 100 протоколів за незаконні поїздки в окупований Крим.

Нагадаємо, що незаконний перетин кордону громадянами держави-агресора або іншими особами в інтересах держави-агресора каратимуть позбавленням волі на строк до трьох років. При цьому порушенням вважається як перетин кордону поза пунктами пропуску, так і через закриті пункти пропуску на окупованій Росією території. Перетин кордону за документами, що містять недостовірні відомості, також є кримінальним порушенням.

Такі ж дії, вчинені повторно або групою осіб, каратимуть позбавленням волі на термін від 3 до 5 років, а за порушення кордону, поєднані з використанням зброї, даватимуть від 5 до 8 років ув'язнення.