Проросійського екс-прем'єра Шотландії звинуватили у спробах зґвалтування

Екс-очільник уряду Шотландії Алекс Салмонд звинувачується в замаху на зґвалтування і численних злочинах на сексуальному ґрунті

Як повідомляє Sky News, Салмонду пред'явили звинувачення за 14 пунктами, серед яких два замахи на зґвалтування, дев'ять посягань сексуального характеру, два випадки розпусних дій і одне порушення громадського порядку.

Салмонд заперечує пред'явлені йому звинувачення і обіцяє захищатися в суді "до останнього".

Салмонд заявив, що він "не винен в скоєнні злочинів". "Єдине, що я можу сказати, це те, що я повністю заперечую підозри в скоєнні злочину, і я буду захищати себе в суді до останнього", - заявив він.

Поліція Шотландії проводить розслідування за заявами двох жінок про сексуальне насильство, які датуються 2013 роком, коли Салмонд обіймав пост першого міністра Шотландії.

Салмонд був лідером Шотландської національної партії та очолював місцевий уряд з 2007 по 2014 рік та організовував референдум про вихід Шотландії зі складу Сполученого Королівства. Висловлював своє захоплення господарем Кремля Володимиром Путіним.

Після відставки з поста лідера партії в зв'язку з секс-скандалом він вів політичне шоу на російському пропагандистському каналі RT.

Нагадаємо, що 24 січня поліція Шотландії заарештувала колишнього першого міністра Алекса Салмонда в межах розслідування справи про сексуальні домагання.