У Грузії колишніх бійців батальйону "Донбас" залишили під вартою

У Грузії підтвердили арешт затриманих у Тбілісі колишніх бійців батальйону Донбас

Про це повідомляють із Тбілісі народний депутат України Єгор Соболєв, який приїхав на суд до столиці Грузії, передає Радіо Свобода.

За повідомленнями, Тбіліський міський суд відхилив клопотання захисту про звільнення затриманих із попереднього ув’язнення. 4 грудня той же суд узяв шістьох громадян України і одного Грузії, колишніх бійців українського батальйону "Донбас", під арешт на два місяці. Чергове засідання у справі призначене тепер на 7 лютого.

Адвокат затриманих Ґіорґі Ростомашвілі заявив Інтерфаксу, що на вилученій у них зброї експертиза не виявила жодного відбитка їхніх пальців, що стало підставою для спроби переглянути їхній арешт.

Громадяни України Ігор Орленко, Ролланд Меліа, Олександр Новиков, Дмитро Курагін, Юрій Коростельов і Сергій Кладько, які прибули до Грузії наприкінці листопада 2018 року, і громадянин Грузії Лука Чхнетія, який їх там приймав, звинувачені за пунктами статті Кримінального кодексу Грузії про "незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв".