Княжицький: Україна має дбати про забезпечення прав нацменшин

Україна має турбуватися про права національних меншин, у тому числі тих, які потерпають від російської окупації в Криму

Про це заявив на XII Форумі "Європа-Україна" голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький на форумі в польському Ряшіві, передає Еспресо.TV.

"Ми стоїмо як молода країна перед цілою низкою викликів тому, що ми нарешті отримали власну суб’єктність. Ми розуміємо, що ми повинні відбудувати права українців в Україні, яка побувала в радянській імперії. За тих часів наші права порушувалися не менше, ніж права інших національних меншин. Але разом з тим, ми повинні демократичним способом зберегти права національних меншин, те що ми намагаємося робити. Ми намагаємося підтримати теж тих українців, які живуть за кордоном. Таким чином, перед молодою українською державою, а тим більше в умовах російської окупації, всі ці виклики стоять, і ми намагаємося їх вирішити", - сказав він.

Форум "Європа-Україна" - щорічна конференція, що відбувається в Польщі з 2007 року. Головна мета заходу - пошук реалістичної моделі інтеграції України до Європи. На нього з‘їхалися українські та польські політики, бізнесмени, експерти і журналісти. Головні теми панельних дискусій - вибори 2019 в Україні, протидія російській агресії та економічне співробітництво. На заході також відбулася робоча зустріч представників Міжпарламентської Асамблеї Україна-Польща.