Російські найманці ПВК "Вагнер" поїхали до Венесуели охороняти Мадуро, - Reuters

З Росії до Венесуели вилетіли приватні військові фахівці з секретних операцій, які мають завдання посилити охорону президента Ніколаса Мадуро

Про це повідомляє Reuters із посиланням на поінформовані джерела.

Видання також наводить слова ватажка одного з московських відділень "казаков" Євгена Шабаєва про те, що до Венесуели відправили близько 400 бійців російських приватних військових компаній. Проте інші джерела повідомляють про меншу кількість. Шабаєв зазначив, що російских військових відправили до Венесуели на початку тижня незадовго до посилення протистоянь. Росіяни начебто прилетіли через кубинську Гавану. Їхня мета - захистити Мадуро від можливого арешту.

За даними видання, російські фахівці пов'язані з ПВК "Вагнер", найманці якої брали участь у війнах на Донбасі та в Сирії.

При цьому один зі співбесідників видання повідомив, що перша партія російських найманців прибула до Венесуели ще у травні 2018 року.

Видання також зазначає, що у відкритих джерелах є дані про рейси російських вантажних Ан-124 та Іл-76, які літали з РФ до Венесуели в грудні 2018 і січні 2019 року. Один із літаків належить адміністрації президента РФ, інші - російським військовим.