У Австралії фанів погнали зі стадіону за расистський банер

У Австралії під час матчу з крикету охорона вигнала зі стадіону вболівальників за расистський банер

Про це повідомляє The Guardian.

Австралійська поліція почала розслідування у справі про расизм стосовно трьох вболівальників, які вивісили під час матчу з крикету банер "Бути білим - це нормально".

Фани потримали банер лише кілька хвилин, після чого охорона вигнала їх зі стадіону. Усім трьом порушникам винесено усне попередження, але розслідування інциденту триває. Федерація крикету Австралії винесла винним "перше й останнє попередження", але не стала їх штрафувати.

"Ці три людини були відразу ж прибрані зі стадіону, їм винесено перше і останнє попередження від Федерації крикету Австралії. Ми дотримуємося позиції нульової терпимості до антисоціальної поведінки на наших матчах. Теж саме стосується і проявів расизму. Наш посил всім уболівальникам такий: якщо ви хочете демонструвати подібну поведінку на наших матчах, то будьте готові до штрафів і відсторонення від ігор, а також до поліцейських розслідувань", - повідомили у федерації.

У жовтні 2018 року сенат Австралії відхилив законопроект, спрямований проти расизму щодо білошкірого населення країни. Прихильники законопроекту просували його під слоганом "Бути білим - це нормально".