Українці минулого року витратили майже $180 млн на відеоігри

Темпи зростання ігрової індустрії в Україні трохи вищі, ніж середні загальносвітові. А річний дохід галузі відеоігор в Україні за минулий рік склав $ 179,2 млн

Про це виданню ain.ua повідомили в компанії Wargaming з посиланням на дані звіту NewZoo

Це на 13,6% більше, ніж у 2017 році - тоді українці витратили на ігри $ 157 млн.

Темпи зростання ігрової індустрії в Україні трохи вищі, ніж середні загальносвітові: в цілому по світу дохід від відеоігор в 2018 році виріс на 10,9% і склав $ 135 млрд.

У Польщі цей ринок склав в минулому році $ 541 млн, в Росії - $ 1, 7 млрд.

Найбільше зріс дохід розробників консольних ігор, а також забавок для смартфонів і планшетів - на 15,6%, 4,6% і 14,9% відповідно.

Єдина галузь, яка за рік продемонструвала зниження доходу - браузерні ігри (дохід в порівнянні з 2017 роком просів на 1,4%).

“Той факт, що наша країна показала зростання, випереджаюче індустрію, - це одночасно і позитивний, і дивовижний факт. Дивовижний тому, що протягом останніх трьох років кількість геймерів в Україні залишається незмінною, а кількість гравців, які платять, незначно знижується. Якщо подивитися дані по кількості інтернет-користувачів в Україні, ми побачимо, що воно не змінюється протягом останніх трьох років, але навіть в такій ситуації індустрія відеоігор зростає”, - зазначає country manager українського офісу Wargaming Дмитро Базилевич.