Як та хто тепер може платити за електроенергію за “нічним” тарифом

Для побутових споживачів диференційовані тарифи на електроенергію за періодами часу залишились незмінними

Враховуючи велику кількість звернень щодо “нічних” тарифів на електричну енергію голова НКРЕКП надала пояснення на своїй сторінці у Facebook.

“Перше і найголовніше: для побутових споживачів диференційовані тарифи на електроенергію за періодами часу залишились незмінними. Отже кожен побутовий споживач має право використовувати такі тарифи за умови наявності зонного лічильника”, - пояснила Кривенко.

Що стосується застосування таких диференційованих тарифів для непобутових споживачів – це питання домовленостей між таким споживачем та його постачальником, вказує голова НКРЕКП.

За її словами, непобутовий споживач може використовувати диференційовані тарифи за умови налагодження домовленостей із постачальником та встановлення відповідної системи обліку електроенергії.

Кривенко нагадує, що з 1 січня 2019 розпочав функціонувати новий роздрібний ринок електроенергії, де формування комерційної пропозиції належить до функцій постачальника. Саме постачальник формує комерційну пропозицію та кінцеву вартість електроенергії. На сьогодні ціни на оптовому ринку електричної енергії формуються погодинно.

“Водночас саме непобутовий споживач має звертати увагу на комерційну пропозицію постачальника та проводити необхідні переговорні процедури. У цьому і є суть ринку”, - додають в регулятора.