На Закарпатті снігова лавина засипала трьох киян, є загиблий

У Рахівському районі Закарпатської області троє киян, які проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину

Про це інформує прес-служба голови ОДА Геннадія Москаля.

Двом чоловікам, за його словами, вдалося вибратися з-під снігу, третього врятувати не вдалося.

"Перед сходженням на гору хлопці зв'язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут, - каже голова Закарпатської ОДА. - Їм відповіли дослівно так: "Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!".

За словами Москаля, попередження рятувальників чоловіки не послухалися:

"Вже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю".

Одному з киян вдалося вибратися з-під снігу самотужки і витягнути свого товариша. Вже разом вони відкопали тіло третього чоловіка, який задихнувся під снігом і загинув.

Його тіло, за словами Москаля, вони затягли до намету, в якому змушені були заночувати. Зв'язатися з рятувальниками чоловікам вдалося тільки на ранок.

"Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша", - додає голова Закарпатської ОДА.