"Богемську рапсодію" викреслили з переліку номінантів ЛГБТ-премії через секс-скандал

Стрічку "Богемська рапсодія" викреслили з переліку номінантів премії GLAAD Media Awards через секс-скандал із режисером Браяном Сінгером, якого звинуватили у педофілії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Картина "Богемська рапсодія" претендувала на нагороду у категорії "Найкращий фільм". 

У GLAAD (Альянс геїв та лесбійок проти дифамації) заявили, що зняли фільм з номінації, оскільки "не можна мовчки нагороджувати" роботу Браяна Сінгера, а тим більше ігнорувати його вчинки.

Сінгера звинуватили у педофілії та розбещенні неповнолітніх. Проти режисера свідчать четверо чоловіків. Вони заявили, що багато років тому Сінгер примусив їх до статевого акту. За їхніми словами, він використовував для спокушання алкоголь і наркотики. 

Time's Up – рух, сформований після скандалу з Харві Вайнштейном, підтримав рішення GLAAD. "Нещодавні обвинувачення у вчинках Браяна Сінгера жахливі, вони мають бути сприйняті серйозно та розслідуватися", - йдеться у їхній заяві.

GLAAD Media Awards — премія, яку американський Альянс геїв і лесбійок проти дифамації вручає людям, які зробили найбільш помітний внесок у розвиток гей-культури, та засобам масової інформації, що об'єктивно висвітлють проблеми ЛГБТ. Премію присуджують також фільмам та серіалам, які створюють позитивний імідж ЛГБТ.