У Франції знову спалахнули протести "жовтих жилетів", 223 затриманих

У Франції прокотилася нова хвиля антиурядових протестів, поліція затримала 223 особи

Про це повідомляє DW.

У Парижі та інших французьких містах у суботу, 26 січня, знову відбуваються акції протесту "жовтих жилетів". Антиурядові виступи проходять у країні вже одинадцяті вихідні поспіль.

У столиці країни кілька сотень демонстрантів пройшли Єлисейськими полями у напрямку площі Бастилії в іншій частині міста. Як і в попередні тижні, протестувальники тримають французькі прапори та транспаранти з написами проти "короля Макрона". Організатори протестів закликають проводити їх не лише вдень. Ввечері демонстранти планують зібратися на площі Республіки для проведення акції "жовта ніч".

У Страсбурзі протестувальники пройшлися ходою до Європейського парламенту. Також відбуваються великі акції протесту в Тулузі, Марселі та Бордо. Станом на 14-ту годину у МВС країни оцінили кількість учасників протестів у 22 тисячі, з них у Парижі - 2,5 тисячі. Минулого тижня на цей же час міністерство заявляло про 27 тисяч учасників акцій по країні, з яких сім тисяч - у столиці. В Бордо участь в протесті взяли до 5 тисяч демонстрантів.

Демонстрації проходять переважно мирно, утім, епізодично знову виникають сутички з поліцією, хоча й не такі великі, як під час грудневих акцій. У Парижі 26 січня було затримано 223 людей. В районі площі Бастилії демонстранти кидали каміння в правоохоронців. Повідомляється про сутички також у Монпельє, Нанті, Тулузі, Евре. До охорони порядку по всій країні залучені близько 80 тисяч правоохоронців.