Частину фільмів, висунутих цьогоріч на “Оскар”, не можна подивитися у кінотеатрах, - France24

Світова кіноіндустрія почала виробництво фільмів не тільки для кінотеатрів. Продюсери частини нових багатобюджетних кінострічок від початку орієнтовані на аудиторію, що прагне дивитися кіно виключно вдома

Так, один з найпотужніших фільмів, номінованих одразу на 10 номінацій "Оскар" - "Рим" режисера Альфонсо Куарона. Стрічку знято на замовлення "Нетфлікс". "Рим" не виходив у широкий прокат, його можуть подивитися тільки абоненти американського інтернет-провайдера, повідомляє Еспресо.TV.

На думку французького журналіста Франсуа Пікарда, ведучого програми "Світ цього тижня" на французькому телеканалі France24, ця бізнес-модель цілком підходить до вимог споживача кіно у XXI сторіччі.

"Цього тижня оголосили номінантів на премію "Оскар". Десять номінантів, включно з премією за кращий фільм. Одна стрічка приймає участь у 10-ти номінаціях - «Рим". Режисер Альфонсо Куарон зняв чорно-білий фільм про покоївку, яка працювала у заможній сім’ї у 70-х роках XX століття у Мехіко. На постері фільму, написано "Дивіться лише на Нетфлікс".

Передача потокового відео оминає кінотеатри і потрапляє прямо до Інтернету. Так само зробили брати Коен місяць тому із стрічкою "Балада Бастера Скраггса". Лише на Netflix. Схема бізнесу Netflix працює у XXI столітті. Люди скоріше подивляться фільм вдома, на своїх смартфонах, аніж підуть до кінотеатру. Голівуд вже це зрозумів", - зазначив він.

Довідка

Netflix, Inc. - американський провайдер інтернет-служби "на вимогу" (on-demand) потокового мультимедіа у 243 країнах світу. У квітні 2011 року Netflix оголосила про 23,6 млн своїх підписників у США і понад 26 млн у світі.

2011 року загальний дохід компанії Netflix сягнув щонайменше $1.5 млрд.

6 січня 2016 року сервіс став доступним й в Україні. Наразі в нашій країні зареєстровано понад 100 тис. абонентів.