Джокович знищив Надаля у фіналі Australian Open

Сербський тенісист Новак Джокович переміг іспанця Рафаеля Надаля у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії

Про це повідомляє офіційний сайт Australian Open.

Джокович став переможцем першого в сезоні турніру серії Великого Шолому із призовим фондом $44,5 млн.

У фінальному матчі Джокович, посіяний на турнірі під першим номером, обіграв іспанця Рафаеля Надаля з рахунком 6:3, 6:2, 6:3. Зустріч тривала 2 год. 5 хв. До фіналу Надаль не програв жодного сету на турнірі.

Джокович і Надаль провели 53 зустрічі один з одним, перевага в них на стороні серба - 28:25. У фіналах турнірів Великого Шолому тенісисти зустрілися увосьме - кожен тенісист має по чотири перемоги. В оновленому рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР), який буде опублікований в понеділок, серб і іспанець збережуть першу і другу позиції відповідно.

31-річний Джокович в рекордний сьомий раз став переможцем Відкритого чемпіонату Австралії (шість разів на Мельбурні вигравав швейцарець Роджер Федерер), не програвши жодного фіналу.

Серб виграв 15-й турнір серії Великого Шолому і третій поспіль. Загалом на його рахунку 73 титули на турнірах АТР. У складі збірної Сербії він став володарем Кубка Девіса (2010), також в його активі бронзова медаль Олімпіади-2008 у Пекіні.

32-річний Надаль вп'яте грав у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії, він є переможцем турніру 2009 року. Загалом на рахунку іспанця 80 перемог на турнірах АТР, з них 17 - на турнірах Великого Шолому, що є другим показником в історії після Федерера (20).