Французькі журналісти розкритикували Форум у Давосі, - France24

На Форумі у Давосі вже давно нічого не вирішується

Такого спільного висновку дійшли журналісти France24, передає Еспресо.TV.

Зокрема, Крістофер Дікі обговорюючи зустріч світових лідерів у Швейцарії в аналітичній програмі "Світ цього тижня" висловив сумнів в ефективності їхніх дискусій.

"Дивні речі там відбуваються - люди розуміють, що щось назріває, обговорюють це, але в результаті проблема не вирішується. У січні 2008 року усі говорили про економічні проблему у всьому світі, казали, що вони не за горами, і от ми з цим стикнулись у вересні того ж року. Але ті багатії нічого не зробили. Чотири роки тому, нерівність була головною темою у Давосі.

Суть в тому, що ці хлопці приїздять у Давос як правило із своїми коханками та жінками, катаються собі на лижах, гарно проводять час, спілкуються між собою, налагоджують контакти, зароблять гроші, а потім кажуть "Так, так, нерівність це дуже погано", - наголосив він.

Думку Дікі підтримав ведучий програми Франсуа Пікард:

"Так, протиріччя Давосу можна легко продемонструвати. У вівторок, Девід Аттенборо та принц Вільям обговорювали шляхи збереження довкілля, і ось щойно ви почули, як президент Бразилії Жиару Болсонару сказав, що у тропічних лісах Амазонки можна вести гарний бізнес, приїжджайте та рубайте дерева".