Amazon для торгівлі даними. Викрито інтернет-платформу, через яку продавали вкрадену інформацію

Правоохоронці встановили групу осіб, зокрема українців, які незаконним шляхом отримували доступ до десятків тисяч персональних комп’ютерів та комп’ютерних мереж

Про це сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін, повідомляє Еспресо.TV.

"Встановили групу осіб, зокрема українців, які незаконним шляхом отримували доступ до десятків тисяч персональних комп’ютерів та комп’ютерних мереж, що належать як державним інституціям, так і окремим індивідуумам. Зазначені персональні данні в подальшому за допомогою відповідної інтернет-платформи під назвою Хdedic реалізовувались відповідним клієнтам та використовувались для вчинення подальших злочинів як шпигунство, крадіжка коштів з банківських рахунків, поширення шкідливого софту та інші форми незаконного втручання в комп’ютерні мережі", - сказав він.

За його словами, це був своєрідний аналог Amazon, тільки продавалися там персональні дані.

"Уявіть собі такий собі аналог Amazon, але замість телевізорів там відбувається торгівля персональними даним та доступом до конкретних комп’ютерів. Тільки на території США орієнтовна шкода від дій зловмисників становила близько $70 млн. Спільними зусиллями українських європейських та американських правоохоронців діяльність цієї платформи було припинено. Наразі призначено низку криміналістичних експертиз, за результати яких буде прийматися рішення щодо оголошення підозр", - зауважив він.