Гройсман запросив норвежців на аукціони з розробки надр

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запросив норвезьких інвесторів взяти участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністрів України та Норвегії Володимира Гройсмана та Ерни Солберг, яка відбулася в рамках офіційного візиту глави уряду України до Норвегії. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Відомо, що глави урядів підписали заяву щодо посилення українсько-норвезького співробітництва у сфері енергетики.

За словами прем’єр-міністра Норвегії Ерни Солберг, діалог наших країн дозволив напрацювати і започаткувати кілька взаємовигідних проектів.

Серед них – наміри норвезьких компаній Scatec Solar та NBT взяти участь у розбудові сектору відновлювальної енергетики України.

Наразі обсяг норвезьких інвестицій в економіку України невеликий – близько $8 млн. А виконання спільних енергетичних планів збільшить цей показник у десятки разів, впевнені в уряді.

Володимир Гройсман запросив норвезьких інвесторів взяти участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами. Перші торги відбудуться орієнтовно у березні поточного року.

Сферами взаємного інтересу, як зазначили співрозмовники, також є програмне забезпечення та IT, захист довкілля, агровиробництво, кораблебудування, освіта.