#ВибориБезБрехні: в Україні запустили проект із перевірки правдивості кандидатів

Українські ЗМІ, зокрема Громадське, Українська правда, VoxCheck, Новое Время, Kyiv Post та Радіо Свобода 28 січня запустили спільний проект #ВибориБезБрехні

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

Відповідний проект перевірить достовірність заяв претендентів на посаду президента. Результати будуть публікувати щотижня і охоплять десятьох політиків, які, відповідно до соцопитувань, мають найбільший рейтинг.

Як розповів керівник онлайн-платформи Радіо Свобода Тарас Ільків, маніпуляції у політиків з кожним роком стають дедалі більш професійними. Однак, це поліпшує і навички журналіста щодо перевірки інформації. 

"Ми дуже раді тому, що змогли об’єднатися у цьому проекті з іншими незалежними ЗМІ і разом працювати над тим, щоб перевіряти заяви кандидатів у президенти", - сказав він.

#ВибориБезБрехні - це проект, який допоможе виборцю зрозуміти, хто з кандидатів говорить те, що не відповідає дійсності, а хто маніпулює фактами. Незалежні медіа можуть долучатися до ініціативи як учасники або за допомогою перепублікації матеріалів.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. В Україну на час президентських виборів приїдуть близько 850 спостерігачів ОБСЄ