live
Супутник ASTRA-4A 12073 МГц. Поляризація-Н. Символьна швидкість 27500 Ксимв/с. FEC 3/4

Додаток FaceTime у техніці Apple дозволяє підглядати за користувачами. Як цього уникнути


фото: igeeksblog
У додатку Apple FaceTime виявили серйозний баг, який дозволяє клієнтам у групових дзвінках отримувати доступ до мікрофону і камери користувача, навіть якщо на дзвінок взагалі не відповіли

Журналісти порталу 9to5Mac повідомили, що баг працює на iOS 12.1 і 12.2, а також на macOS Mojave.

У соцмережах з'явилися відео з демонстрацією помилки програми.

Це працює наступним чином:

  • Зробіть відеодзвінок комусь із списку контактів.

  • Поки звучать дзвінки, свайпніть по екрану зверху вниз і натисніть “Додати користувача”.

  • Додайте свій номер.

  • Розпочнеться груповий дзвінок. Ви почуєте не тільки себе, але і аудіодоріжку користувача, який поки не прийняв дзвінок. При цьому користувач, якого “прослуховують”, нічого не помітить.

  • Якщо під час дзвінка натиснути кнопку Power, можна отримати навіть доступ до фронтальної камери користувача.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними

У компанії Apple заявили, що усувають баг. Після повідомлень про помилку, функцію групових дзвінків FaceTime відключили на невизначений термін. до кінця тижня у компанії пообіцяли випустити системне оновлення.

Поки що краще рішення для користувачів - відключити FaceTime. Для цього потрібно:

  • Запустити “Налаштування”.

  • Перейти до розділу FaceTime.

  • Вимкнути верхній тумблер.

На Mac:

  • Відкрийте програму FaceTime.

  • Відкрийте розділ FaceTime в меню-барі.

  • Натисніть “Відключити FaceTime”.

новини партнерів

7 серпня, 2020 п'ятниця

7 серпня, 2020 п'ятниця

6 серпня, 2020 четвер

Відео

Введіть слово, щоб почати