Коболєв обіцяє віддавати на благодійність всі свої доходи із лютого по грудень

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв з лютого вирішив віддавати свої доходи на благодійність

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, ринкові зарплати є обов‘язково умовою якісного управління будь-якою компанією, включно з державними. 

"На жаль, тема моєї заробітної платні та премій стала політичною: дуже багато політиків-популістів стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ та для підвищення власного рейтингу у рік подвійних виборів", - сказав він.

Він написав, що результатом надмірної політизації питання зарплатні стала нещодавня спроба уряду втрутитись в питання, які за законом є виключною прерогативою наглядової ради.

"Я прийняв рішення спрямовувати всі доходи, які отримуватиму в Нафтогазі (заробітну платню, премії та "бонуси") в період з початку лютого і до кінця поточного року на благодійність", - написав він.

Коболєв буде перераховувати кошти "в рівних пропорціях трьом організаціям", зокрема, "Народному тилу" на підтримку родин загиблих воїнів, "Повернись живим" на підтримку армії та "Таблеточки" на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

"Обрав їх, оскільки довіряю - впевнений, що гроші будуть використані прозоро та з користю, але залишаю за собою право змінювати цей перелік та пропорцію розподілу коштів", - написав він. 

За словами Коболєва, незмінним залишиться тільки відсоток від доходів до перерахування - 100%, про які він пообіцяв щонайменше раз на місяць звітувати на своїй сторінці у Facebook.

"Окремо хочу звернути увагу на один важливий аспект: моя ситуація є дійсно унікальною і вимагати від керівників інших державних компаній такого ж рішення було б несправедливо - я дійсно отримав значну суму бонусу після стягнення з Газпрому $2.1 млрд. на користь Нафтогазу. Тому вважаю, що можу собі це дозволити", - пояснив Коболєв.