Набряк обличчя, гнійна рана, кашель: у політв’язня Бекірова дуже погіршився стан здоров’я

У незаконно заарештованого кримськотатарського активіста Едему Бекірова погіршився стан здоров'я

Про це повідомила його дочка Елеонора Бекірова у Facebook. 

Вона повідомила, що Едем Бекіров знаходиться у двомісній камері, розміром 6 кв. метрів разом із Сервером Мустафаєвим (фігурант "справи Хізб ут-Тахрір", - ред.)

"За його словами, "цілодобове світло, постійно діюча відеокамера, двох'ярусна ліжко, незручність у здійсненні природних потреб. Із зручностей в камері тільки кип'ятильник. Зрозуміло, що в таких умовах і здоровий буде хворим", - повідомила вона. 

Бекірова заявила, що, за словами адвокатів і співкамерників політв'язня, у її батька значно погіршився стан здоров'я.

"У батька ще одна гнійна рана на нозі через антисанітарні умови утримання, а після уколу інсуліну у нього набрякло обличчя, зокрема, нижня губа. Крім того, в СІЗО у нього з'явився кашель і задишка. У п'ятницю, 25 січня, тата вивозили з СІЗО для медобстеження, однак результати аналізів знову невідомі ", - написала дочка Бекірова.

Вона також повідомила, що 28 січня Бекірова вивозили з СІЗО до психіатричної лікарні для проведення психіатричної експертизи для перевірки його осудності.

"Мій батько ніколи не скаржився на психічні розлади і подібного роду процедури, розцінюю як моральний та психологічний тиск на мого батька. Знаходження в таких умовах для батька означає смертельний вирок", - повідомила вона.