Усі 22 кандидати в президенти наробили помилок у деклараціях, - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило 22 декларації кандидатів у президенти України та 1 претендента і в усіх були виявлені помилки та неточності

Про це НАЗК повідомляє у Facebook.

НАЗК перевірило декларації таких кандидатів, як Валентин Наливайченко, Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Євгеній Мураєв, Анатолій Гриценко, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Роман Насіров, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Ілля Кива, Олександр Вілкул, Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Аркадій Корнацький, Олександр Мороз, Олександр Данилюк і одного претендента Ігора Смешко.

У Департаменті перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК повідомили, що виявили помилки та неточності в усіх перевірених деклараціях. У деклараціях є декілька типів неточностей, зокрема, коли суб’єкти не вказують кадастрові номери об’єктів нерухомості, зазначають транспортні засоби, які відсутні в реєстрах, або не зазначають їх ідентифікаційні номери.

Дуже поширеною є помилка, коли суб’єкти не зазначають корпоративні права у підприємствах, які перебувають у стані припинення, але ще не припинені, або ж не вказують юридичних осіб, кінцевими бенефіціарними власниками яких вони є.

Крім того, наразі триває перевірка декларацій Сергія Тарути і Володимира Зеленського, які надійшли до Національного агентства 28 січня, а 29 січня розпочали перевірку декларації Інни Богословської.

У НАЗК нагадують, що відповідно до частини другої статті 50 Закону України "Про вибори Президента України" помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на посаду президента України.

Після перевірки НАЗК кандидати на посаду президента України Валентин Наливайченко, Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Геннадій Балашов, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Ілля Кива, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Олександр Данилюк внесли уточнення та виправили помилки у деклараціях.

Перевірку відомостей провели за наявною в НАЗК інформацією та 10 базами даних.

За погодженням із ЦВК, враховуючи стислі терміни, НАЗК перевіряє відомості упродовж трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів на ТОП-посади.