Южаніна пояснила, чи продовжать період для пільгового розмитнення “євроблях”

Сьогодні розмитнюється 4,5-5 тисяч авто в день. З них 40-50 відсотків так званих "євроблях", решта – автомобілі, які раніше не заїжджали в Україну

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявила голова комітету ВРУ з питань податкової і митної політики, депутат від БПП Ніна Южаніна.

“Ніякого повороту подій не може бути. Норми приймалися дуже важко. Важко було знайти компроміс з людьми, які були категорично проти надання пільг”, - пояснила Южаніна неможливість скасування законів про розмитнення авто в Україні.

Читайте також: Повний легалайз “євроблях”. Що ухвалила Рада та як тепер розмитнити авто

За словами Южаніної сьогодні в Україні розмитнюється 4,5-5 тисяч авто в день. З них 40-50 відсотків так званих "євроблях", решта – автомобілі, які раніше не заїжджали в Україну.

“Процес іде. Люди, які намагались його гальмувати, мають відійти у сторону. Ті, хто бажає розмитнити авто, у встановлені законом строки, встигне це зробити.

Ніяких розмов про продовження, перенесення або зміну цих строків йти не може”, - заявила голова парламентського комітету.

“Головне, що ми надали можливість людині пройти митне оформлення і поставити автомобіль на облік в Україні. А все решта – спекуляції і викручування інформації на користь людей, які протидіяли цьому процесу або бачать єдине спасіння в електораті, який можна підтягти під свої політичні амбіції. Цього точно не варто робити”, - впевнена Южаніна.

Також голова комітету ВРУ з питань податкової і митної політики переконана, що такі соціальні питання не треба використовувати у політиці, бо так заводять людей ще глибше у проблеми:

“Жодна політична сила, яка зможе прийти у наступний парламент, якщо вона буде відповідати у тому числі за бюджет країни, не зможе прийняти більш ліберальний закон, ніж прийнятий зараз”,- додала Ніна Южаніна.