ДБР заявило про затримання командира ООС за контрабанду. У штабі спростували

У штабі операції об'єднаних сил відреагували на інформацію Держбюро розслідувань про затримання командира військової частини ООС та спростували заяву

Про це повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил у Facebook.

За інформацією штабу, блогери та ЗМІ звинуватили командира 10 окремої гірсько-штурмової бригади підполковника Василя Зубанича у злочинних діях, пов'язаних з контрабандою.

Однак, підполковник наразі знаходиться на навчанні у Національному Університеті оборони України імені Івана Черняховського. Також його не затримували правоохоронні органи протягом грудня-січня місяців та не звинувачували у злочинах. 

Також документування, збір доказів та усі інші дії щодо викриття злочинних діянь, які пов'язані з контрабандою цигарок у районі населеного пункту Трьохізбенка Луганської області провели за наказом командування та правоохоронними підрозділами об'єднаних сил. А слідчого ДБР залучили на завершення етапу розслідування для того, щоб затримати учасників угрупування. 

"Жоден з командирів військових частин станом на 30.01.2019р під вартою не перебуває", - йдеться у повідомленні. 

Раніше прес-служба ДБР заявила про затримання майора СБУ та командира військової частини ООС. Повідомлялось, що обох затримали у Сєвєродонецьку під час отримання хабара розміром $2500 за дозвіл відправки партій цигарок виробництва РФ із тимчасово окупованих територій.