Конгрес США вимагає пояснити, чому з компаній Дерипаски зняли санкції

Глави трьох комітетів вимагають обґрунтувати рішення зняти санкції з трьох російських компаній, пов'язаних з Олегом Дерипаскою

Відповідний лист опублікували на сайті Фінансового комітету нижньої палати Конгресу США, передає Укрінформ

Глави трьох комітетів, яких очолюють демократи в Палаті представників США, звернулися з вимогою до міністра фінансів обґрунтувати рішення зняти санкції з трьох російських компаній, пов'язаних з Олегом Дерипаскою, і надати як доказ документи.

"Надсилаємо офіційний запит на отримання документів, які стосуються процесу прийняття рішення, що призвело до виключення зі списку санкцій, запроваджених Управлінням контролю за іноземними активами Мінфіну США проти (російських компаній – ред.) EN+, "Русал" та "ЄвроСібЕнерго", - зазначається в документі.

Вони вимагають надати всі документи до 5 лютого. Лист підписав глава Фінансового комітету, конгресвумен Максін Уотерс, керівник Комітету з питань розвідки, конгресмен Адамом Шиффом, а також глава Комітету в закордонних справах конгресмен Еліотом Енгелом.

Троє демократів нагадали, що зазначені російські компанії пов'язані з наближеним до Кремля російським олігархом Олегом Дерипаскою, хоча формально частка його акцій зменшена в пакетах компаній.

У листі також написали, що Дерипаска пов'язаний з президентом РФ Путіним та екс-менеджером кампанії Трампа Полом Манафортом, який є фігурантом розслідування Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США.

Читайте також: Віталій Портников: Компанії Дерипаски знову в ціні