"Люди з Донецька" наказали бойовикам не пускати ОБСЄ до Горлівки

Збройні формування Росії та їхні найманці на Донбасі перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на тимчасово окупованій території

Про це повідомляє штаб ООС у Facebook, з посиланням на дані звіту СММ ОБСЕ за 29 січня 2019 рік.

На блокпості збройних формувань у місті Горлівка (на північному сході від Донецька) бойовик у камуфляжному одязі наказав патрулю Місії залишити цей район, посилаючись на те, що його командир не був поінформований про їхнє прибуття.

"Через деякий час інший бойовик у камуфляжному одязі повідомив спостерігачам Місії про те, що він переговорив із "людьми з Донецька" і патруль міжнародних спостерігачів повинен залишити даний район. Крім того, він зауважив, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості та спілкуватися з присутніми там цивільними особами", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК відреагувала на дії бойовиків і заявила, що такі провокаційні дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ неприпустимі.

"Свої підступні дії збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі намагаються приховати від міжнародних спостерігачів, забороняючи їм здійснювати моніторинг під приводом того, що на даних ділянках, нібито, ведеться "розмінування" чи відсутні "накази від їхнього командування", - йдеться у повідомленні.