"За завищеними нормами нікому не платіть": Гройсман заявив про оновлення норм споживання газу

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про встановлення норми в 3,29 куб. м газу на одну особу на місяць для домогосподарств, які не мають лічильника

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає Еспресо.TV

“Ми бачимо обурення людей, коли отримують платіжки за газ із завищеними нормами споживання. Це відбулося внаслідок того, що рішення Уряду, яке робило об’єктивними обсяги споживання, було скасоване судом”,- пояснив прем’єр “захмарні” платіжки, що почали приходити українцям.

“Ми будемо боротися, щоб відстоювати правоту, але наразі нам потрібне нове рішення”, - заявив Гройсман.

“Було 3,3 куб. м на людину, чому сьогодні людина має платити 9 куб. м? - обурюється Гройсман. - Було 3,3 куб. м, а буде 3,29 куб. м. Все для того, щоб люди платили справедливу ціну, а не завищену. Й ми на поводу нікому у цьому питанні йти не будемо”.

Також очільник уряду звернувся до всіх українців: “За завищеними нормами нікому нічого не платіть. Платіть тільки за те, що фактично спожили або за тими нормами, які були до скасування судом, а сьогодні будуть поновлені”.

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося про отримання українцями платіжок за газ із завищеними сумами.

  • Платіжки за газ оформлювали із перерахунками за 30 місяців після скасування Касаційним адмінсудом Верховного суду встановлених урядом в 2016 році норм споживання газу для споживачів без лічильників

  • Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Національная комісія детально перевірить усі облгази країни через шахрайство з платіжками та порадив платити лише за фактично спожитий газ і не більше 8,55 грн за кубометр.

  • Голова НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв пов’язує ситуацію, що склалася на ринку газу, з виборами.