У Наглядовій раді заявили, що невисвітлення подій не було причиною усунення Аласанії

Невисвітлення подій не було причиною усунення очільника Суспільного Зураба Аласанії

Про це написала голова Наглядової ради Тетяна Лєбєдєва у своєму Facebook.

"Аби уникнути інсинуацій публікую повний текст одного з проектів рішень. Цей текст, повторю, не став рішенням Ради. Остаточна мотивація припинення контракту з Аласанією буде оприлюднена у найближчі дні", - написала вона. 

Зазначається, що Аласанія, в обхід статуту, делегував виконавчі функції до директорату та зокрема, виконавчого директора. За даними Наглядової ради, на оплату роботи "дублюючих органів" за 15 місяців витратили понад 8 мільйонів гривень.

Другою причиною усунення назвали "суперечливу фінансову політику": компанія одночасно оголошувала режим жорсткої економії, відправляла працівників у неоплачувані відпустки, але проводила закупівлі, робила ремонти, виплачувала премії.

Третьою причиною названо неспроможність Аласанії "впорядкувати фінансову звітність компанії", через що нібито компанія-аудитор відмовилася надавати аудиторський висновок щодо фінансової звітності компанії.

Четверта - Аласанія досі "не організував мовлення телеканалу "UA: Перший" ні як суспільно-політичного каналу, ні як інформаційного та суспільно-політичного".

П'ятою причиною названо те, що під керівництвом Аласанії Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) транслювала "деполітизовані новини".

Раніше Аласанія повідомляв, що його звільнили нібито за не висвітлення подій за участі президента Петра Порошенка та ходи за єдину помісну автокефальну церкву.