Померлого в українській в'язниці росіянина 13 разів пропонували передати Росії, - Геращенко

45-річного громадянина РФ Валерія Іванова, який помер у Дрогобицькій виправній колонії №40, пропонували передати Росії в обмін на українських політв’язнів 13 разів

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

За словами Геращенко, українські слідчі також порушили кримінальну справу за фактом смерті громадянина РФ 45-річного Валерія Іванова. Наразі проходять всі відповідні експертизи.

Як вона повідомила, громадянина РФ, як і усіх інших росіян, неодноразово відвідувала місія міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Я маю зауважити, що в 13 листах до високопосадовців РФ, зокрема, до представника РФ в ТКГ Б. Гризлова ми пропонували РФ НЕГАЙНО передати ім 25 засуджених в Україні росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. В усіх цих списках був і громадянин Іванов. Й жодного разу ми не отримали відповіді", - написала Геращенко. 

Крім того, уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова не отримала відповіді на подібні звернення, які вона передала російській омбудсмену Москальковій

"Так само як і не отримали відповіді на подібні звернення омбудсмена Л. Денисової , яка передала російській омбудсмену Москальковій листи - прохання від "іхтамнетов" на Путіна , з проханням їх забрати. Як немає відповіді на офіційні ноти МЗС до РФ", - зазначається у повідомленні.

За її словами Слідком Росії повинен завести справу проти своїх дипломатів та чиновників за бездіяльність.

"Надіслати копіі всіх моїх звернень на Гризлова на Слідком РФ? Що ще зробити, щоб примусити РФ забрати своїх і віддати наших?", - написала Геращенко.