Пишаюся, що став першим українцем у "Селтіку", - футболіст збірної Швед

Український футболіст Мар’ян Швед прокоментував перехід із "Карпат" до славетного шотландського клубу "Селтік"

Про це повідомляє офіційний сайт "Селтіка".

"Я дуже пишаюсь тим, що перейшов у цей клуб, а ще більше пишаюсь тим, що я перший українець, який гратиме за "Селтік". Особливо зважаючи на те, що це означає для України. Я зроблю все можливе, щоб бути прикладом для українських футболістів і відкрити їм двері до Європи", - сказав Швед.

Мар'ян Швед став гравцем шотландського "Селтіка" 31 січня. 21-річний українець підписав з клубом із Глазго контракт на 4,5 роки. Хавбек закінчить нинішній сезон у "Карпатах" на правах оренди, а влітку приєднається до свого нового клубу.

Для Мар'яна Шведа "Селтік" став другою іноземною клубом після іспанської "Севільї", за молодіжний склад якої він грав з 2015 до 2017 року.

У нинішньому сезоні Швед забив за "Карпати" 8 голів та віддав 2 результативні передачі. Півзахисник львівського клубу був визнаний найкращим гравцем прем’єр-ліги у листопаді. Він також отримав виклик до збірної України, за яку дебютував у товариському матчі проти Туреччини.

"Селтік" є одним із найстаріших клубів світу та 49-разовим чемпіоном Шотландії. Клуб із Глазго у 1967 році вигравав Кубок європейських чемпіонів.