США закликали світ не купувати венесуельське золото і нафту

Американський уряд попередив інші країни проти укладення угод на венесуельські товари, такі як золото і нафта

Про це повідомляє Reuters.

Влада США застерегла країни від операцій з президентом Ніколасом Мадуро з нафти і золота.

"У Венесуелі спостерігаються спроби в останню хвилину розікрасти належні країні активи", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що Мадуро чекають наслідки спроб залякування Хуана Гуайдо, якого у Вашингтоні визнають тимчасовим президентом Венесуели.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп визнав спікера опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо "тимчасовим президентом".

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріно Лопес заявив про невизнання Хуана Гуайдо очільником країни.

Ніколас Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин з США, давши американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.

Офіційна Москва назвала Мадуро "легітимним" президентом Венесуели.

З Росії до Венесуели вилетіли "вагнерівці", які мають завдання посилити охорону президента Ніколаса Мадуро.

28 січня стало відомо, що з московського аеропорту Внуково до столиці Венесуели Каракасу вилетів літак "Боїнг 777", який вміщує 500 людей.

Раніше в авіакомпанії Nordwind "Новой газете" підтвердили, що на борту літака не було пасажирів. Літак приземлився в Каракасі. І, згідно з даними Flightradar, більше не злітав (дані про політ могли бути приховані від сервісу або видалені з нього пізніше). У вівторок, 29 січня, його сфотографували в аеропорту Симона Болівара в Каракасі.

Джерело Bloomberg повідомило, що Центробанк країни дійсно підготував до відвантаження 20 тонн золота. Вартість такої партії дорогоцінного металу - близько $840 млн, це приблизно 20% золотого запасу Венесуели, зазначило агентство.