Бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна

Бабак Тимко із біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна зробив прогноз щодо приходу весни в Україну

Про це повідомляє "Укрінформ".

Про це заявив начальник біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна Віктор Токарський.

"Як і має бути у такому прогнозі, Тимко не дуже-то хотів вибиратися з теплої нори, і, побачивши свою тінь, негайно повернувся в нору, тим самим передбачивши ще шість холодних тижнів. У березні очікуються приморозки, а весняне тепло прийде тільки в квітні. Але якщо би бабак не побачив своєї тіні і не повернувся в нору, варто було очікувати ранньої весни", — розповів Токарський.

Під час святкування Дня Бабака на Харківщині також оголосили про ініціативу студентів знайти наречену для Тимка, у якого є своя нерухомість: тепла нора. Тимко, зазначають студенти, віддасть перевагу шатенці — ніжній і пухнастій, а його при цьому представляють як народного провидця зростом 45 см і вагою до 10 кг Представники наречених можуть вийти на зв'язок із Тимком у мережі: tymko3superstar@karazin.com.

Тимко Третій — нащадок бабака Тимка Першого: він почав пророкувати погоду 2 лютого 2012 року.

День бабака 2 лютого відзначають на біостанції університету ім. Каразіна з 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсільванія (США), де бабака Філа свого часу вважали світовим синоптиком.

Читайте також: День бабака в Україні: все, що треба знати про цьогорічну весну