Обіцянки більшості кандидатів у президенти – це новий більшовизм, - Яценюк

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк назвав обіцянки більшості кандидатів у президенти України новим більшовизмом

Про це Арсеній Яценюк заявив 2 лютого на з’їзді партії "Народний фронт".

"У Конституції не написано, що президент займається зарплатами, пенсіями, інноваціями, інвестиціями, економікою, бюджетом. Практично жоден із кандидатів у президенти не прочитав українську Конституцію і не усвідомлює своєї міри відповідальності перед Україною і цим постом", - сказав лідер партії "Народний фронт".

Арсеній Яценюк зазначив, що зараз у списку кандидатів у президенти вже десятки людей: "Хто ці люди? Що вони вміють? Що вони знають? А де вони були в 2014 році, коли країна падала? Що вони обіцяють?. Обіцянки багатьох із них – це навіть не популізм, це новий більшовизм", - наголосив він, нагадавши, до чого призвели такі обіцянки сто років тому.

"Теза "владу – радам" закінчилася тим, що вся влада була в руках однієї більшовицької партії, і в країні був диктат. Теза "мир – народам" закінчилася війною, змовою Сталіна-Гітлера, репресіями, захопленням територій, винищенням українського політичного класу і інтелігенції. Теза "земля – селянам" закінчилася колективізацією, знищенням українського господаря і Голодомором", - нагадав Яценюк.

"Ця історична паралель сьогодні має реальне відображення в українському політичному середовищі. Пропонуються прості рішення: "Всім – все, завтра вранці. Зарплати, пенсії, робочі місця. Тільки виберіть". Практично жоден з них (кандидатів у президенти) не прочитав українську Конституцію і взагалі не усвідомлює своєї міри відповідальності перед Україною і перед тим високим постом, на який вони ідуть", - наголосив Арсеній Яценюк.

У Конституції не написано, що президент займається зарплатами, пенсіями, інноваціями, інвестиціями, економікою, бюджетом, підкреслив лідер "Народного фронту". "Вони брешуть. Вони безвідповідально брешуть українському народу".

Натомість команда "Народного фронту", наголосив він, "не обіцяла, а робила".

"На трибуні парламенту я декілька разів говорив, що нічого не обіцяю ні сьогодні, ні завтра. Все, що в силах нашої команди, ми зробимо. Це була титанічна робота. Історія її оцінить і вже почала оцінювати", - переконаний Яценюк.