18-річна українка Ястремська виграла тенісний турнір WTA

Українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла австралійку Айлу Томлянович у фіналі турніру WTA у Таїланді

Про це повідомляє tennisua.org.

У фіналі турніру WTA International з призовим фондом $250 тис. Toyota Thailand Open в Хуахіні, українка у напруженій боротьбі переграла Айлу Томлянович з Австралії – 6:2, 2:6, 7:6 (7:3).

У вирішальному сеті Ястремська спочатку вигравала 2:0, потім програла поспіль 5 геймів. Томлянович повела 5:2 з двома брейками, двічі подавала на матч, але українка жодного разу не дозволила суперниці дістатися до матчболів.

Ястремська спочатку зрівняла рахунок, потім вийшла вперед 6:5. Австралійка зуміла взяти гейм на своїй подачі і перевести сет на тайбрейк, в якому двічі вела з мінібрейком: 2:0 і 3:2, але останні п'ять розіграшів матчу залишилися за українкою.

Таким чином, Ястремська виграла свій другий титул WTA в кар'єрі. Вона стала першою представницею України, якій вдалося виграти перші два титули в кар'єрі у 18 років.

Українська тенісистка 4 лютого встановить свій особистий рекорд в рейтингу WTA, вперше увійде в топ-40, піднявшись на 34-е місце.

Даяна Ястремська стане наймолодшою представницею України, що увійшла в топ-40 (18 років, 8 місяців і 20 днів, побивши рекорд Еліни Світоліної - 19 років і 4 дні). Вперше в історії українського тенісу відразу три українки будуть перебувати у топ-40.