ЦВК завершила приймати документи для участі у президентських виборах

Центральна виборча комісія завершила прийом документів від кандидатів у президенти України на виборах 2019 року

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Останній день прийому документів для реєстрації кандидатом у президенти був 3 лютого. У цей день документи до ЦВК подав чинний президент України Петро Порошенко.

Крім того, 3 лютого документи до ЦВК подав журналіст Дмитро Гнап, висунутий партією "Сила людей", а сестра нардепа Надії Савченко Віра Савченко принесла документи для реєстрації сестри, яка перебуває під вартою, але не внесла заставу в 2,5 млн грн.

Читайте також: Кандидати в президенти України: хто є хто

Ще раніше, 2 лютого, документи до ЦВК подали виключений із фракції "Народного фронту" нардеп Юрій Тимошенко, телеведуча Юлія Литвиненко, кандидат від партії "Патріот" економіст Андрій Новак, кандидат від партії "Воїни АТО" Сергій Кривоніс, лідер партії "Стабільність" голова Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов, екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник, який живе у Москві і ще низка українців.

На рішення про реєстрацію кандидатами наразі також чекають самовисуванець Роман Безсмертний, кандидат від "Партії захисників України" Тарас Костанчук, кандидат від партії "Відродження" нардеп Віктор Бондар і кандидат від "Народного руху" нардеп Віктор Кривенко.

Останній день реєстрації кандидатами в президенти або відмови в реєстрації - п'ятниця 8 лютого. Наразі зареєстровано вже 28 кандидатів у президенти України.