Деякі кандидати планують заворушення на підставі фейкової соціології, - Бекешкіна

Під час підведення підсумків голосування виборцям слід насамперед довіряти Національному екзит-полу, котрий, як і раніше, фінансуватиметься міжнародними організаціями й не залежатиме від інтересів груп впливу всередині України

Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

"Дуже важливо, на мою думку, щоб був екзит-пол, що не фінансується політичними силами, політичним партіями, який фінансується міжнародними організаціями, так як наш Національний екзит-пол, який був на всіх попередніх виборах. Це незалежний. Він не залежить від жодної політичної сили", - наголосила вона.

Читайте такожКандидати в президенти України: хто є хто  

При цьому, під час голосування, за словами Бекешкіної, можуть з’явитися замовні екзит-поли, спрямовані на те щоб підбурити виступи проти нібито неправильних результатів виборів.

Однак, акцій протесту рівнозначних Майданові, на її думку, цього разу, все ж, чекати не слід.

"Я думаю, що Майдану не буде. Але якісь заворушення можуть бути. Мені здається, що кампанія по дискредитації соціологів, вона якраз на це й спрямована. Будуть якісь ще фейкові екзит-поли, окрім реальних екзит-полів", - пояснила директор "Демократичних ініціатив".