НАЗК направило до суду 16 протоколів щодо проректора КПІ

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 16 адмінпротоколів щодо проректора КПІ Петра Ковальова за укладання договорів підряду в умовах конфлікту інтересів

Про це повідомила прес-служба НАЗК у Facebook.

Cтосовно проректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського" з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова склали 16 протоколів.

У НАЗК встановили, що проректор у 2017-2018 роках, не повідомив ректора університету про наявність у нього реального конфлікту інтересів. Він уклав 8 договорів підряду сумою понад 634 тис.грн з ТОВ "Спецбудмонтаж-3", керівником якого на момент підписання договорів був його рідний брат.

Ще 16 протоколів склали стосовно директора відокремленого підрозділу "Старобільський технікум Луганського національного аграрного університету" Надії Жмуренко.

У НАЗК повідомили, що директор технікуму неодноразово видавала накази про встановлення премій та надбавок працівникам технікуму, зокрема, і своєму чоловіку, не повідомивши університет про наявність у неї реального конфлікту інтересів.

Крім того, до суду направили 2 протоколи стосовно в.о. завідувача кафедри оперної підготовки та музичної режисури Національної музичної академії імені П.І. Чайковського Володимира Рожка.

Перебуваючи на посаді ректора зазначеної академії, Рожок не повідомив Міністерство культури про наявний реальний конфлікт інтересів та підписав наказ про прийняття на роботу своєї близької особи (невістки).