Україна планує закупити у Франції 22 патрульні кораблі

Україна і Франція почали переговори щодо закупівлі для Державної прикордонної служби України 22 патрульних кораблів

Про це повідомив голова ДПСУ Петро Цигикал, передає "5 канал".

"Ми опрацьовуємо можливі варіанти посилення наших морських підрозділів у Азовському морі. Ми вже провели поточний ремонт кількох наших кораблів і катерів, в минулому році на службу заступили катери проекту UMC-1000 з поліпшеними ходовими характеристиками, проведено ремонт корабля "Донбас", але це тільки початок", - заявив Цигикал.

Голова ДПСУ зазначив, що відомство планує створити в Азовському і Чорному морях "потужні і мобільні угруповання прикордонних кораблів і катерів", які могли б виконувати як правоохоронні функції, так і протидіяти військовим загрозам.

"За сприяння МВС вже ведуться переговори з французькими партнерами про закупівлю 22 сучасних патрульних кораблів. Якщо всі питання по цій угоді будуть успішно вирішені, це дасть нам можливість повністю прикрити лінію морського кордону і забезпечити його надійний захист", - сказав Цигикал.

Чиновник додав, що на узбережжі Азовського моря вже побудовано 5 веж для контролю за надводною обстановкою. Упродовж року їх мають обладнати засобами візуального та радіотехнічного контролю.