Зеленський знов обійшов Тимошенко і Порошенка у рейтингу кандидатів у президенти, - опитування

У президентському рейтингу лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого готові підтримати 21,9% тих, хто визначився з вибором та готовий взяти участь у голосуванні

Відповідний рейтинг склали на основі опитування, яке провели Центр  "Соціальний моніторинг", "Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка", компанія "Інфо Сапієнс" та Соціологічна група "Рейтинг".

За результатами рейтингу, шоумен випередив Юлію Тимошенко, яку підтримують 19,2% виборців і Петра Порошенка, якого підтримають 14,8% тих, хто визначився і піде голосувати.

За Юрія Бойка готові віддати голоси 10,4%, за Анатолія Гриценка - 8,4%, Олега Ляшка - 6,5%, Євгена Мураєва - 3,4%, Андрія Садового - 2,4%, Олександра Шевченка - 2,2%.За Олександра Вілкула готові проголосувати 1,8% респондентів, за Кошулинського Руслана 1% опитаних. 

Рейтинг усіх інших кандидатів менше 1%.

"При цьому, майже кожен п’ятий виборець вірить в те, що наступним президентом стане Тимошенко (22,1%). У перемогу Порошенка вірять 16,6% тих, хто має намір взяти участь у виборах, Зеленського - 11,1%", - повідомили соціологи.

Однак лідером у антирейтингу є Петро Порошенко. За нього 50% опитаних не проголосували б за жодних обставин. 30% опитаних не віддали б свої голоси за Тимошенко, за Бойка та Яценюка - близько чверті, за Ляшка -кожен п’ятий.  

У голосуванні на президентських виборах готові взяти участь 81% опитаних (45% – однозначно готові, 36% – скоріше готові). 

Довідка. Опитування провели 19-30 січня. Соціологи опитали 10 тис. респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки не перевищує 1%.