З’явилася громадська платформа для захисту євроатлантичного напряму України

Громадсько-політична платформа “Євроатлантичний порядок денний для України” покликана зберегти євроатлантичний курс країни. До платформи вже приєдналися понад 60 громадських та політичних діячів

Про це йдеться у Маніфесті “Євроатлантичного порядку денного”, оприлюдненого у фейсбук-спільноті “Однодумці”.

“Громадсько-політична платформа “Євроатлантичний порядок денний для України” поширила відеозвернення та Маніфест, який закликає українців стати на захист євроатлантичного курсу країни, особливо в світлі агресії РФ, що не припиняється, а також – в світлі президентських і парламентських виборів, результати яких можуть розвернути країну на 180 градусів, відкинути на 6 років назад”, - йдеться у поясненні до відео.

“Ці роки реформ та боротьби з гібридною агресією Росії довели: в сучасному світі інтеграція України до НАТО та Європейського Союзу виступає єдиним шансом на збереження української державності, побудову вільної економіки та ефективних суспільних інститутів” , - пояснюють маніфестанти, вказуючи на можливі небезпеки для євроатлантичного курсу України після виборів.

“Відмова від цього стратегічного курсу, навіть його частковий перегляд чи уповільнення зробить Україну практично беззахисною від поглинання “русскім міром”.

Це не просто загроза втрати геополітичного вектору. Це ризик втрати України як держави і як нації”, - впевнені в “Євроатлантичному порядку денному”, .  

Громадсько- політична платформа має на меті захистити українську державність через незворотність процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України, незалежно від того, яка політична конфігурація складеться внаслідок виборчого циклу 2019 року.

“Ми оголошуємо мобілізацію громадянського суспільства на спільне відстоювання проєвропейського курсу України. Із цією метою, в рамках Платформи, ми ініціюємо вироблення Євроатлантичного порядку денного для України, де будуть зафіксовані найважливіші політичні пріоритети, плани та рішення”- вказують автори маніфесту.

Відомо, що до платформи вже приєдналося понад 60 громадських та політичних діячів.

Серед яких, зокрема: віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, народні депутати Ганна Гопко, Остап Єднак, Вікторія Пташник, урядовці та екс-урядовці Уляна Супрун, Сергій Квіт, Наталія Яресько, письменники Андрій Курков, Ірена Карпа тощо.