На Черкащині священик УПЦ МП відмовився відспівати померлого АТОвця

На Черкащині у селі Матвіївка Чигиринського району священик Української православної церкви Московського патріархату не захотів відспівати 37-річного учасника АТО Віталія Козачинського

Про це повідомила "gazeta.ua".

Військовий помер від інтоксикації організму.

Як розповіла дружина померлого, у них на два села, Матвіївку і Горловку, служить отець Ігор.

"Він відмовив. Пізніше знову пішли до церкви, аби попросити хреста. Але отець Ігор навіть цього не дозволив. Причини не пояснив. Сперечатися не хотілося. Мій чоловік отримав поранення у бою. Довго хворів. Йому зробили три операції. Відмовила печінка. Почалося отруєння організму, від цього й помер", - розповіла дружина.

Віталія відспівав священик з Чигирина 48-річний Олександр Філоненко.

Він розповів, що особисто його не знає, але розповів про випадок, коли при владі був Віктор Янукович. 

"Ще при "регіонах", стався неприємний інцидент. Було зібрання священиків різних патріархатів. Розмовляли, аби дружно співіснувати. То отець Ігор "плювався" на Київський, мовляв там служать розкольники. Визнавав лише Московський. Він міг би не відспівати самогубцю, наприклад. А тут зовсім інше. Колись у нас був випадок: злодій заліз в електрощитову на території дитячого садка і його вбило струмом. То російська церква ховала його, як героя", - розповів Філоненко.

Крім того видання зазначає, що отець Ігор Коркоц неодноразово потрапляв у скандал. До прикладу, три роки тому голова села Головківки тоді звинуватила його у самозахоп­ленні поля та урожаю.

Водночас, отець Ігор заявив, що не відмовляв у похованні нікому. Він сказав, що того дня нібито був у Києві.

"Уперше чую, щоб хтось до мене звертався з приводу захоронення атовця. Про цю історію дізнався нещодавно. Чому не дали хреста в церкві, теж не знаю", - сказав він.

Як повідомив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, на Чигиринщині ще жодна громада УПЦ МП не перейшла до Православної церкви України.